A HTML oldal title tag-je

2008.10.19. 12:38 B.W.M.

Itt a blogon belül elindítok egy pár post erejéig tartó sorozatot, amelyben néhány fontos elemét szeretném kihangsúlyozni a keresőoptimalizálásnak. Ezeket a módszereket én is használom a sulink honlapján, ezért is lesz szó most egy-két hasznos trükkről.

Az első ilyen az oldal <title>oldal neve</title> tag-je lesz. Erről annyit kell tudni, hogy a html oldal kódjában a head részben helyezkedik el és a böngésző címsorában az itt megadott szöveg fog szerepelni az oldal megtekintése közben. Szintén ez a szöveg jelenik meg a google találati listájában is, emiatt nem árt, ha olyan szöveget tartalmaz, amiből a találati listát böngésző emberek látják, hogy ők az oldalunkra be akarnak-e jönni. Magyarán mondva egyfajta látogatócsalogatás.

Mivel ez a tag az oldal címe, ezért fontos, hogy a kulcsszavak, amelyekre az adott oldalt optimalizáljuk, azok szerepeljenek benne. Nézzünk először néhány rossz példát.

<title>Üdvözöljük portálunkon!</title>
<title>Kezdőoldal</title>
<title>Üdvözöljük a honlapunkon!</title>
<title>index.gif</title>

Persze relatív, az, hogy ezek a title tag-ek jók-e. Ha az üdvözöljük kifejezésre szeretnénk optimalizálni, akkor mindenképpen. :-) Ha viszont az oldalunkkal jó pozíciókat szeretnénk elérni bizonyos kulcsszavakra, akkor ezeket a szavakat tegyük bele a címsorba. Persze nem eszetlenül egymásután ismételgetve, hanem úgy, hogy értelmes legyen a cím. pl.:

<title>Ajándékbolt | Ajándékbolt minden alkalomra</title>
<title>Bláthy Ottó Titusz Informatikai szakközépiskola</title>
<title>Napkollektor > Napkollektoros rendszerek</title>
És így tovább még sorolhatnám. Ahogy neten olvasgattam fórumokban, blogokban, a title tag-re megkötések is vannak. A szakemberek azt mondják, hogy 70 karakternél ne legyen hosszabb (ebbe beleértendőek a szóközök is), illetve 10 szónál ne legyen több benne.

 Röviden ennyit a title tag-ről.

üdv,
WebMester

Szólj hozzá!

Címkék: keresőoptimalizálás bláthy

A bejegyzés trackback címe:

https://szakkozepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr59720781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bláthy WebMester Blog - Érettségi, felvételi

Ez a Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium WebMesterének blogja, ahol a honlapot érintő fejlesztésekről, módosításokról irogat mindig a fejlesztő.. Érettségi tételek, érettségi, felvételi.

Friss topikok

Partner oldalak

Google PageRank

süti beállítások módosítása