Magyar érettségi 2010

2010.05.02. 16:28 B.W.M.

Holnap reggel 8 órakor a magyar irodalom írásbeli érettségivel megkezdődik a 2010-es tavaszi érettségi időszak. Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint a magyar középszintű érettségin összesen 91.029 diák fog írásbeli vizsgát tenni 1.117 helyszínen, míg az emelt szintű vizsgát 1.127 diák választotta és 31 különböző helyszínen fogják bonyolítani.

A középszintű írásbeli vizsgán a diákoknak összesen 240 perc áll rendelkezésükre, hogy megoldják a 2 részből álló vizsgafeladatot. Az első feladatlap szövegértés, melyre 60 percet kapnak, a másik egy szövegalkotási feladat, aminél 180 perc áll rendelkezésükre.A sorrend adott, elsőként a 60 perces szövegértési feladatot oldják meg, majd ennek összegyűjtése után kapják meg a szövegalkotási feladatlapot. Az egyes feladatlapokon a feladatokat tetszőleges sorrendben oldhatják meg.

A magyar érettségi szövegalkotási feladata általában egy kérdésre adott szöveges válasz kifejtése. A terjedelmét tekintve 1000 - 1500 szó az elvárható. Átlalában ezen a vizsgán 3 különböző témájú és műfajú kérdés közül kell azt az egyet kiválasztania a diáknak, amelyiket szeretné kifejteni.

Az emelt szintű vizsga szintén 240 perces és egy műveltségi feladatsorból valamit 3 szövegalkotási feladatból áll.

Egy nappal a magyar érettségi előtt még egy kis segédanyag: kidolgozott tételek találhatók az Érettségibázis magyar érettségi oldalán vagy a magyar érettségi org honlapon.

Sikeres vizsgát kívánok mindenkinek!
WebMester

Szólj hozzá!

Címkék: érettségi magyar érettségi

A bejegyzés trackback címe:

https://szakkozepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr541968904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bláthy WebMester Blog - Érettségi, felvételi

Ez a Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium WebMesterének blogja, ahol a honlapot érintő fejlesztésekről, módosításokról irogat mindig a fejlesztő.. Érettségi tételek, érettségi, felvételi.

Friss topikok

Partner oldalak

Google PageRank

süti beállítások módosítása