seonyár2008, seonyár2009

2008.12.31. 23:55 B.W.M.

Még idén május környékén olvastam először erről a versenyről és akkor megfogalmazódott bennem, hogy ez bizony egy jó ötlet. A versenyt idén rendezték második alkalommal, a hivatalos neve: "Második Díjazásos Keresőoptimalizáló Verseny". Az alapötlet zseniális. Kiválasztanak egy kulcsszót, amelyre a Google keresője egyetlen találatot sem ad, majd ez a kulcsszót egy adott pillanatban nyilvánosságra hozzák a szervezők és ezzel a verseny indul. Ez a kulcsszó az idén a seonyár2008 volt. A versenyzőknek pedig egyetlen feladatuk volt: készíteni egy honlapot, mely a Google találati listájában első helyre kerül az adott kulcsszóra. A verseny július 1-ig tartott, vagyis az akkori állapotot vették figyelembe a díjazásnál.

A versenynek van egy jól kidolgozott szabályzata, amit figyelembe kell venn minden versenyzőnek. Ebben szerepel például, hogy csak új oldallal lehet indulni (PR = N/A), nem lehet tiltott SEO technikákat alkalmazni, de 301-es átirányítással és meta tag-ekkel sem trükközhet a versenyző.

Az első 10 versenyző kap különböző értékes díjakat, melyeket most nem sorolnék fel, de a verseny hivatalos honlapján meg lehet tekinteni a listát:
http://seo.forum.hu/seo-verseny/.

Személy szerint nekem tetszik az ötlet és a kivitelezés is, így azt hiszem, ha jövőre is lesz egy hasonló verseny, akkor azon elindulok.

üdv,
WebMester

u.i.: még 5 perc :-)

Szólj hozzá!

Címkék: seo verseny

A bejegyzés trackback címe:

https://szakkozepiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr28850758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bláthy WebMester Blog - Érettségi, felvételi

Ez a Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium WebMesterének blogja, ahol a honlapot érintő fejlesztésekről, módosításokról irogat mindig a fejlesztő.. Érettségi tételek, érettségi, felvételi.

Friss topikok

Partner oldalak

Google PageRank

süti beállítások módosítása